5 saker att tänka på om man vill sälja sitt hus till ett högre pris

5 saker att tänka på om man vill sälja sitt hus till ett högre pris

 

Majoriteten av alla människor kommer någon gång under sitt liv att köpa och sälja hus eller andra bostäder. Vare sig man gör det som ung eller gammal så är det en process som kan ta tid och som antingen kan göra en glad eller besviken. Om man bor i en bostadsrätt, ett hus eller en stuga som man själv äger kan det komma en tid då man vill eller behöver byta upp eller ned sig till något större eller något mindre. När den tiden kommer behöver man såklart sälja sin gamla bostad för att kunna köpa en ny. Om man bor i en ny och fräsch bostad behöver man förmodligen inte göra så mycket för att få den såld, men om man bor i ett äldre hus eller i en äldre fastighet kan man behöva göra lite småfix på egen hand för att den ska bli mer attraktiv på marknaden.

 

Många väljer idag att köpa billiga lägenheter eller hus som är i renoveringsbehov och sedan renovera dem på egen hand, men det kostar otroligt mycket pengar och tar mycket tid. Resultatet blir dock oftast bra då man kan sälja bostaden till ett högre pris och tjäna in allt man lagt ut. Om man inte hittar en köpare som vill göra så kan det vara en bra idé att rusta upp sin bostad lite grann innan man säljer den. Det behöver inte vara att renovera, men det finns småsaker som man kan ta tag i för att göra bostaden lite finare och lite fräschare och mer attraktiv i köparens ögon. I den här artikeln listar vi 5 saker att tänka på om man vill få sin bostad såld till ett lite högre pris än vad man köpte den för. Oavsett om du tar in en elektriker eller golvslipningsfirma kommer ditt hus sälja till en högre peng

 

  1. Renovera och sälj den till ett högre pris

 

Som vi nämnde tidigare finns det många som själva väljer att renovera en lägenhet innan de säljer den för att få in mer pengar för den. Det kan vara allt från en badrumsrenovering Stockholm, till att installera ett nytt kök eller andra enklare renoveringar. Man behöver absolut inte renovera hela bostaden för att få den såld, men om man har en bostad som i allmänhet är fin men som har ett rum som behöver rustas upp kan man tjäna ganska bra på att göra det själv innan man säljer den. Om man är osäker kan man dessutom fråga en mäklare eller en byggherre om vad som köpare är mest intresserade av – ett hem som redan är renoverat till ett högre pris eller ett hem som behöver renoveras till ett lägre pris.

 

  1. Se till att alla väggar, golv och tak är målade och ser bra ut

 

Att bostaden är målad är viktigt för många. Här snackar vi alltså om hela kalaset, både fasaden och insidan. Om man bor i en äldre bostad, eller om man bara bott där själv i många år, kanske man märkt av att färgen på fasad och väggar inte ser likadan ut som när man själv flyttade in. Då är det hög tid att måla om, speciellt om man vill kunna sälja bostaden till ett högre pris. Ett par fräscha, nymålade, vita väggar kan ge huset en lyxigare känsla än ett par väggar som ser sunkiga och slitna ut. Det är dessutom inte många som känner sig sugna på att köpa ett nytt hem bara för att behöva måla om det, det första man gör. Om man inte vet hur man målar om själv finns det mängder av firmor som kan hjälpa till med måleri Stockholm till ett bra pris – kontakta dem!

 

  1. Inspektera rör och avlopp för att inte ge den nya ägaren en tråkig överraskning

 

Generellt så brukar man besiktiga ett hus eller en lägenhet innan man säljer den, men det kan vara klokt att inspektera rör och avlopp innan besiktningen för att säkerställa att ingenting kommer att se fel ut eller behöva göras. Det finns fall då man som säljare kan bli skyldig att betala för ett fel om det dyker upp något på besiktningen. Det är inte allt för vanligt, men det kan ju vara skönt att se över detta innan man lägger ut annonsen för försäljning.

 

  1. För husägare kan det vara bra att se över tak och ytskikt

 

Om man bor i ett hus är man förmodligen redan medveten om att utsidan är lika viktig som insidan. Det finns många saker som kan behöva göras på utsidan av ett hus för att det ska hålla i värde, bland annat att måla om fasaden och se över taket. Just taket är en viktigt del på ett hus och något som absolut inte får vara trasigt. Därför kan man alltid konsultera med en takläggare Stockholm och boka en inspektion innan man säljer huset. På så vis har man tid att åtgärda felet eller i varje fall informera den nya köparen om att det finns saker att göra på huset.

 

  1. Anlita en fotograf och ta riktigt snygga bilder till annonsen

 

När man ska köpa en ny bostad, vad är då det första man tittar på? Bilderna i annonsen såklart! Därför är det väsentligt att anlita en fotograf Stockholm som kan ta riktigt snygga bilder på huset åt en. Vanligtvis fixar mäklaren det på egen hand, men det skadar ju inte att själv hjälpa till att hitta den bästa fotografen, eller hur?