3 tips för hur man får fina golv

3 tips för hur man får fina golv

 

Att sköta om sin bostad är A och O för att den ska hålla sig fin. I regel behöver man genomföra en mängd olika underhållsarbeten varje år bara för att huset ska hålla sig i bra skick och inte minska i värde. Det kan vara allt från att måla fasaden, till att inspektera tak, rör och avlopp eller som vi tar upp i den här artikeln – ta hand om golven. Golv är något man sällan tänker på att behöver underhållas, men precis som husets andra delar behöver även golven lite kärlek då och då. Vi har skapat en lista med våra 3 bästa tips för hur man får fina golv och sin trappa vacker med trapprenovering.

 

  1. Städa regelbundet

 

Det borde vara en självklarhet, men för er som inte tänkt på det – städning! Att dammsuga och våttorka golven regelbundet bidrar till en ökad livslängd och en finare golvyta. Det tar bort smuts, damm och repor och gör så att golven håller sig fräscha längre. Genom att googla efter golvslipning priser kommer du se vad olika företag i landet tar för golvslipning.

 

  1. Slipa golven vart femte år

 

Om man har trägolv är det viktigt att genomföra en golvslipning vart femte år. Det hjälper till att ta bort slitage, samtidigt som de ger golven en återställning till dess forna glans. Man kan få hjälp att slipa golven av företag som sysslar med golvslipning Stockholm – det är inte att rekommendera att göra det själv då det krävs mängder av maskiner, verktyg och kompetens för att göra det på rätt sätt.

 

  1. Vaxa golven varje år

 

Efter att man har genomfört en golvslipning Nacka kan det var en bra idé att vaxa golven! Det kan man göra själv med hjälp av en speciell maskin och ett golvvax. Det kallas ibland även att bona golven. Vaxet ger golvet en blank yta och skyddar det mot skador och slitage från möbler eller från vardagens spring. Tänk på att alla material inte är lika. Du kan till exempel med fördel slipa limfog eller kl-trä, men får mindre bra resultat om du skulle försöka dig på att slipa ett laminatgolv – Kolla med proffsen med andra ord!