Använd rätt byggställning för husbygget

Att bygga hus är ofta ett drömprojekt, men också en stor utmaning. Det ger dig möjligheten att själv bestämma mer eller mindre exakt hur du vill ha det, så länge kunskapen och ekonomin finns. Samtidigt är det en sak att drömma och en annan att faktiskt förverkliga. Det kan lätt bli problem på vägen som får dig att vilja ge upp. Med det sagt så är ger ett hus du byggt eller designat själv en enorm tillfredsställelse när det är klart. Att få vakna varje morgon i ett hem som skapades av egen maskin, tillsammans med andra, är en lyx. Om du lyckas väl i ditt husbygge har du troligen också säkrat upp dig för framtiden, och kan med lugn i magen möta livets förändringar som utökning av familjen och husdjur. Här får du våra bästa tips för hur du undviker katastrof och kammar hem drömhuset.

1. Rita och planera rätt med proffshjälp

Det är fantastiskt att hamna i den kreativa zonen som planritning innebär. Det kan verka skrämmande till en början (det får ju inte bli fel), men att skapa rum och utrymmen på papper är förvånansvärt roligt och givande. Lite som att spela The Sims i verkligheten. Att börja med en egen drömdesign är alltid bra, men det är också viktigt att alla detaljer blir rätt. Därför rekommenderar vi starkt att du kontaktar en autkoriserad byggfirma Stockholm, som kan titta på din skapelse. Ännu bättre: låt dem använda din ritning som en bas för att göra en egen, som faktiskt fungerar. Du får värdefulla tips, idéer och kanske framförallt ett fast men vänligt ”nej” när en idé inte håller. Det är som med allt annat när det kommer till markarbete Stockholm eller husbyggen – att inse när en plan inte är bra är lika värdefullt som att satsa på det som funkar. Ta hjälp av proffsen, de finns trots allt där för dig.

 

2. Använd rätt byggställning när du sätter igång

En byggställning ger varje bygge struktur – bokstavligt talat! Skämt åsido så finns det en anledning till varför vi ser byggställningar när vi vandrar omkring i tätorter och större städer för jämnan. De funkar, och behövs. En kompetent byggare med resurser kommer välja en byggställning Stockholm som är rätt för jobbet, och som inte bara ger access såväl högt som lågt på projektet, utan också stöttar och håller bygget uppe. Speciellt när sektioner kan behöva flyttas, demonteras eller hållas uppe av ofärdiga lösningar kan byggnadsställningar vara en kritisk livlina. Dessutom kan ställningar ge hantverkare avlastning för verktyg och hjälpa till med dragning av ledningar, rör med mera. Alla byggställningar är inte likvärdiga, så det är värt att ta sin tid för att välja rätt. Ett starkt tips är att hyra byggställning.

3. Släpp in målaren tidigt för bättre resultat

En vanlig men lite onödig tanke är att huset måste stå klart innan målare Stockholm och andra dekoratörer kopplas in. Det stämmer visserligen att en målare inte kan måla något som inte finns, eller där resultatet kommer förstöras av byggdamm och smuts – men ett husbygge har olika stadier, och det finns ofta flexutrymme för olika hantverkare när du kommit en bit in i processen. Med målare Lidingö som tidigt kommer med åsikter och slutför delar av bygget kan du flytta in tidigare, och du vet att helheten blir bra. Dessutom kan en kompetent målarfirma rekommendera olika typer av färger, tapeter och snygga detaljer som fondväggar. Sådana detaljer och uppslag kan i sin tur förändra hur ni vill gå vidare med resten av huset. Det är så lätt att tappa grepp om helheten i ett husbygge, en resa som kan ta flera år, och vi tror att alla som inte är särskilt estetiska av sig behöver en hjälpande hand för att få den extra lilla knorren på stilen.