Slipp illaluktande andedräkt 

Tandläkaren Stockholms viktigaste budskap är att munhälsan är viktig och att regelbundna besök hos tandvårdskliniken kan förebygga problem och behålla en god tandhälsa. Vi träffade den kände tandläkaren Anna Bergström, som är specialiserad på kosmetisk tandvård. Hon berättar att tandvård inte bara handlar om att laga hål i tänderna utan också om att förhindra problem och att upprätthålla en frisk munhälsa.

”Det är viktigt att man regelbundet besöker tandvårdskliniken för att kontrollera sina tänder och förebygga problem som kan uppstå, och även för rent kosmetiska saker som tandblekning Älvjsö,” säger tandläkare Bergström. ”Vi erbjuder en rad olika tjänster på vår klinik, såsom tandundersökningar, tandrengöring, fyllningar, rotbehandlingar, tandimplantat och kosmetisk tandvård. Vi har även tandhygienister som är specialiserade på att förebygga tandproblem och ge råd om oral hygien.”

Tandläkare Bergström berättar att processen vid olika behandlingar kan variera beroende på vilken typ av behandling det rör sig om. Vid tandundersökningar och tandrengöringar görs en grundlig undersökning av tänderna och tandköttet för att upptäcka eventuella problem. Vid fyllningar tas det bort det kariesdrabbade området och fylls sedan med en tandfärgad komposit. Vid rotbehandling tas det bort den infekterade delen av tanden och rotkanalen fylls med ett medicinskt material. Vid tandimplantat placeras en titanskruv i käkbenet för att fungera som en konstgjord tandrot och sedan fästs en tandprotes på skruven. Vid kosmetisk tandvård används olika tekniker för att förbättra tändernas utseende, såsom tandblekning, tandreglering och tandkronor.

”Vi använder oss av material av hög kvalitet som är säkra för patienterna även under akut tandvård,” säger tandläkare Bergström. ”Vi tar alltid hänsyn till patientens individuella behov och önskemål när vi väljer material för behandlingar.”

Tandläkare Bergström påpekar också vikten av att ta hand om tänderna själv genom regelbunden borstning och tandtrådning. Hon poängterar att det är viktigt att undvika socker och syra i mat och dryck och att undvika att tugga på hårda föremål som kan skada tänderna.

Tandläkarens budskap är tydligt – ta hand om dina tänder och besök tandvårdskliniken regelbundet för att förebygga problem och upprätthålla en god munhälsa. Genom att följa dessa råd kan man undvika illaluktande andedräkt och andra problem som kan uppstå när man inte tar hand om sina tänder på rätt sätt. Tack tandläkare Älvsjö och systerbolaget som säljer living proof för att ni bidrar till bloggen, kul tycker vi!