5 tips för den som ska skaffa en ny bil

Börjar det bli dags att köpa en ny bil? Det är alltid kul att byta upp sig till en nyare modell av bil, oavsett vilken anledning man har. Det kan dessutom vara e rolig möjligheter att hitta nya modeller eller nya märken som man tycker om, eller att bara få chansen att köpa drömbilen som man velat ha i många år. Det finns många saker som kan vara bra att veta om när man ska köpa en ny bil – här kommer våra fem bästa tips för den som ska köpa en ny bil och behöver lite vägledning. Dessutom bjuder vi på lite bonustips för att göra livet lite enklare på slutet, och som kan hjälpa dig som letar efter lite smidigare och tryggare alternativ i vardagen – precis det som bilgaranti faktiskt innebär, när allt kommer omkring. Fortsätt läs så ses vi där!

 

  1. Köp en bil med rätt funktioner hellre än rätt märke

Det kan kännas kul att köpa ett speciellt märke för bil garanti men det viktigaste med en bil är att den har de funktioner som man behöver. Bara för att man gillar ett visst märke betyder inte det att märket erbjuder den säkerhet, det utrymmet eller den prestandan som man kanske själv behöver. Många gånger väljer man att köpa nya bilar enbart baserat på märke, kanske för att man haft samma i alla år, men då kan det vara dags att ta sig in tankeställare. En bil ska uppfylla de behov man själv har och inte ha mer eller mindre funktioner än vad som behövs. Det kan resultera att man betalar för mycket mer än man behöver.

 

  1. Se över att garanti ingår

Något som är väsentligt när man köper en bil är att få garanti på den. Oavsett om det är en ny eller begagnad ska man alltid be om garanti och man ska alltid få det också, för sin egen säkerhets skull. Det finns bilgarantier för äldre bilar och man kan få en lika bra bilgaranti gammal bil som för en ny – så länge man köper bilen från en schysst försäljare.

 

  1. Byt in gammal bil mot ny

Om man har en gammal bil och ska byta upp sig till en ny kan man kolla med bilhandlare i staden man bor om de har någon form av deal där man antingen kan byta bil, eller byta in sin gamla och få rabatt på den nya. DEt är ett bra sätt att spara pengar på och om man dessutom byter in med samma bilhandlare som man köpte sin gamla bil av kan man säkerligen förlänga bilgaranti där också.

 

  1. Se till att den nya bilen är besiktigad och hel

Det ska såklart vara en självklarhet att en ny bil, oavsett om den är sprillans ny eller begagnad, säljs utan fel (om det inte är en del av överenskommelsen) och att den besiktigad. Om man vill vara på den säkra sidan kan man ta med den nya bilen och förlänga bilgaranti för att säkerställa att allt är som det ska innan man går igenom med köpa bilgaranti.

 

  1. Se till att allt ingår

När man köper en ny bil vill man såklart att allt ingår, och då menar vi såklart däck och andra saker som ska ingå när man köper en bil. Köper man den av en privatperson i samma stad kan man dessutom fråga om den förvarar däcken på bilgaranti Stockholm för att kanske kunna ta över den kostnaden själv och slippa ha däcken hemma när de inte används.

 

Bonustipset: Det är inte alltid kopplingen mellan garanti och ett städat hem är självklar – men visste du att de flesta städfirmor faktiskt garanterar ett gott resultat? Många är skeptiska till att anlita en städfirma eftersom städning dels är en subjektiv gräns i vad som är smutsigt, rent eller vice versa, men också för att de inte tror att de kan klaga på resultatet om det inte är gott nog. Detta stämmer dock sällan. De flesta firmor och städutförare som städfirma Stockholm gör riktigt bra ifrån sig, men skulle du inte vara nöjd kan du alltid återkomma, och oftast fixar detta sig utan problem. Vill du vara extra trygg så kikar på du en städ firma som har garanti, vilket innebär att du kan förvänta dig ett bra resultat -annars fixar firman det kostnadsfritt och utan knussel. Det finns självklart rimliga gränser för detta, men vi tror ni förstår. Smidigare vardag, helt enkelt!