Ge hemmet ett lyft med ett färgjobb

Att göra om i hemmet är något som många tycker om. Det kan verkligen ge hela huset en ny känsla, och förvandla ett mediokert hem till ett drömhem. Det finns många saker som går att göra i ett hem för att ge det ett lyft, bland annat renoveringar och måleri i Stockholm. Det sistnämnda är ett alternativ som inte bara skapar ett helt nytt utseende, det är dessutom billigare och man kan göra det själv. Självklart blir det bättre av att anlita en målare solna men som sagt, det går att göra själv och det är inte svårt. Om man har bestämt sig för att måla om där hemma finns det ett par saker som kan vara bra att ha i bakhuvudet, bland annat hur när ska måla om och hur man ska måla om för att färgen ska matcha huset.

Välj en färg som passar in med inredning och material

Det första man behöver tänka på är såklart om man ska göra en tapetsering täby eller om man ska måla om. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen, men det positiva med att måla om är att man enkelt kan ändra färg om man tröttnar. Att tapetsera kräver dessutom att man anlitar en måleri Stockholm firma som hjälper till – det blir lätt fel när man försöker göra det själv.

När man ska välja färg bör man utgå från övriga huset. Vilka färger är dominanta och vilka är passiva? Kan man välja en stark färg eller ska man satsa på jordnära och neutrala? Det bästa är att provmåla lite med hjälp av färgprover, så att man kan se hur färgen ser ut både i dagsljus och på kvällen.

Anlita en målare som kan hjälpa till eller planera noggrant på egen hand

Det finns två val att göra om man ska måla om – anlita hjälp eller göra det själv. Det första alternativet är såklart det som garanterar det bästa resultatet, men det andra kan vara roligare. Om man ska göra det själv är det dock viktigt att vara förberedd med maskeringstejp, plast eller tidningspapper på golven och skydd åt sig själv och sina kläder. Det är inte alls kul att måla fel, få färg överallt eller råka skvätta ned golven. Men förutom dessa saker är det superroligt att måla om på egen hand och det ger ett fint resultat om man är noggrann och försiktig.