Mysteriet bakom sporter som inte når olympiska spelen

De olympiska spelen har funnits i århundraden och hyllar de bästa idrottarna från hela världen vart fjärde år. Men det finns också ett antal sporter som inte når fram och som aldrig har varit med i spelen. Vad är anledningen till detta och vad skulle fördelen vara om dessa sporter ingick? Vi ska ta en titt på varför vissa sporter inte klarar av, den mest populära av dessa oupptäckta sporter, och de potentiella fördelarna med att inkludera dem i OS. Och kan man verkligen tävla i allt? Går det att ha OS-guld i spabad Stockholm?

De olympiska spelen är en hävdvunnen tradition som har ägt rum sedan antikens Grekland. Sedan dess har de vuxit till att omfatta fler sporter och idrottare från hela världen och är nu ett av sportens största skådespel. Trots detta är inte alla sporter med i OS, och det är många som står kvar vid sidan av. Det här inlägget kommer att undersöka några av anledningarna till varför dessa sporter inte når fram, den mest populära av dessa oupptäckta sporter och de potentiella fördelarna med att inkludera dem i OS.

 

Officiella orsaker varför vissa sporter får nobben

Den främsta anledningen till att vissa sporter inte når OS är på grund av kostnaderna för att finansiera och arrangera spelen (kan ju kosta att anordna pudelpolo i pool Nacka, liksom). Dessutom kan det hända att vissa sporter inte har tillräckligt många följare eller tilltalar för att klara av snittet. Och slutligen, det finns några sporter som är så unika att de helt enkelt inte passar inom OS.

När det kommer till finansiering har vissa sporter helt enkelt inte tillräckligt för att stödja den infrastruktur och personal som krävs för att genomföra ett framgångsrikt olympiskt evenemang. Detta gäller särskilt för sporter som inte har ett stort antal följare eller som inte är välkända. Dessutom kanske vissa sporter inte har en tillräckligt bred dragningskraft för att få in tillräckligt många tittare. Detta kan vara ett problem, eftersom OS är beroende av tittare och sponsring för att tjäna pengar. Slutligen kan vissa sporter vara för unika eller nischade för OS, eftersom de kanske inte har samma tilltalande eller ses som riktiga ”OS-värdiga” sporter.

Och visst – jag fattar allt det där – men när jag försöker få Stridsgåspolo in i Olympiaden, då får jag nobben?! Helt sinnessjukt…

 

Populära sporter som blockerats

Trots deras uteslutning från OS finns det fortfarande ett antal populära sporter som inte klarar av. Bland dessa finns Ultimate Frisbee, Chess och Netball. Ultimate Frisbee har ökat i popularitet under de senaste åren och har blivit en populär sport i många länder. Detsamma kan sägas om Chess, som har vunnit ryktbarhet de senaste åren på grund av framgångarna för professionella spelare som Magnus Carlsen. Slutligen, Netball är populärt i många länder, inklusive Storbritannien och Australien, och växer i popularitet runt om i världen. Eller varför inte Netball i spännande utmanande miljöer, som… ja, en poolbutik Stockholm?

 

Fördelar med ”dolda” sporter

Om dessa oupptäckta sporter skulle ingå i OS skulle det finnas en rad fördelar. För det första skulle det erbjudas ett större utbud av sporter, vilket skulle göra OS mer intressant och tilltalande för tittarna. För det andra skulle tillägget av dessa sporter kunna öka tittarsiffran, eftersom det skulle finnas ett bredare utbud av sporter att titta på. Och slutligen kan det finnas en möjlighet för nya stjärnor att dyka upp från dessa sporter, vilket kan ge en ny nivå av spänning och intresse till OS.

Sammanfattningsvis finns det ett antal anledningar till att vissa sporter inte når upp till OS. Finansiering, begränsad tilltal och unikhet kan alla spela en roll för att en sport inte ingår. Trots detta finns det fortfarande ett antal populära sporter som ännu inte har klarat sig. Och slutligen, det finns ett antal potentiella fördelar med att inkludera dessa sporter i OS, såsom ökad variation, tittarsiffror och stjärnor. Vi uppmanar läsarna att tänka utanför ramarna och överväga de potentiella möjligheter som dessa oupptäckta sporter kan ge till OS. Heja på oss, spara pengar för att bygga pool totalentreprenad och titta på OS!